Het flexibele kantoormodel

Afbeeldingsresultaat voor site:ilocate.nl

Virtuele kantoor van Andersen Consulting Het flexibele kantoormodel van Andersen Consulting in Amsterdam is het meest geavanceerd en wordt door het bureau zelf als virtueel betiteld. De vestiging dient primair als elektronisch zenuwcentrum en ontmoetingsplaats. In de entreehal scheppen monitors met CNN en Schiphol-informatie een kosmopolitisch sfeertje. Informatiezuilen melden digitaal interne nieuwtjes en de verblijfplaats van collega’s. Papier is taboe. Alle post wordt gescand en iedereen kan overal ter wereld inloggen in het interne netwerk. Op de open etages zitten managers en consultants aan kleine tafels, kriskras in de ruimte opgesteld. Hier en daar liggen nog een paar A4-tjes naast de portable. Alleen tijdschriften en folders worden niet gescand en consultants moeten vaak nog flexplek huren almere documenten voor klanten op papier zetten.
Een aantal voorbeelden van stuurmogelijkheden om de genoemde auto- stuurmogelijkheden nomie en wederzijdse afhankelijkheid te realiseren is:9
Ten aanzien van autonomie: • het instellen van winstcentra met grote mate van zelfstandigheid op het gebied van interne structuur, financieel beheer, productontwikkeling en marktstrategie; • het opzetten van een platte organisatie; • het aanmoedigen van initiatieven en vernieuwingen; • het continu terugkoppelen en vergelijken van resultaten.
Ten aanzien van wederzijdse afhankelijkheid is hierbij van belang: • organisatiefaciliteiten in te stellen met betrekking tot research en ontwikkeling, management development, specifieke deskundigheid; • nadruk te leggen op horizontale mobiliteit (doorstroming op gelijkwaardig hiërarchische functies binnen andere afdelingen) tussen medewerkers; • het ontwikkelen van een duidelijke missie en een wij-gevoel van de organisatie als geheel; • de wederzijdse effectiviteit te vergroten door van en aan elkaar te leren; • coördinatiemechanismen in te stellen.
Symboliek In het voorgaande is stilgestaan bij verschillende benaderingen of typologieën, die (aspecten van) de organisatiecultuur beschrijven. Hierbij stond de sociale context centraal. Aparte aspecten aan flexplek huren amsterdam organisatiecultuur liggen tevens op de gebieden ruimte, tijd en taal. We hebben hier te maken met symboliek. Hieronder symboliek worden tekens en symbolen verstaan die uiting geven van de samenhang binnen de organisatie. Hieronder volgt een aantal korte opmerkingen ten aanzien van symboliek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>