Het model strategische planning

Gerelateerde afbeelding

Het model strategische planning: geschikt wanneer het centrum zich vooral richt op strategieontwikkeling en weinig controlerende activiteiten verricht ten opzichte van de dochters; • het model strategisch beheer: geschikt wanneer het centrum zich vooral richt op het toetsen en aanpassen van strategieën van de dochters; • financieel beheer: geschikt wanneer het centrum zich als een soort institutionele belegger opstelt en controleert of de dochters aan de gestelde rendementseis voldoen.
Strategische planning kan vergaderruimte huren almere worden beschouwd als de tegenpool van financieel beheer; strategisch beheer is een tussenvorm.
Hoofdstuk 9 1 Structurering
De belangrijkste interne en externe omstandigheden die bepalen welke besturingsvariant het beste past bij een gedecentraliseerde onderneming zijn in twee clusters onder te verdelen.
De mate van verbondenheid tussen de dochters: • De portfolio: als er sprake is van een eenzijdig samengestelde portfolio dan is strategische planning ideaal; bij een divers samengestelde portfolio juist financieel beheer. • De organisatiestructuur: wanneer het gaat om aan elkaar gerelateerde bedrijven is strategische planning noodzakelijk; als de eenheden onafhankelijk zijn is financieel beheer de aangewezen besturingsvariant. • De synergie: wanneer het gaat om aan elkaar gerelateerde bedrijven dan is strategische planning noodzakelijk om de synergie te realiseren.
2 De mate van interventie van het centrum: • De planningsoriëntatie: wanneer het centrum vooral gericht is op het behalen van vergaderruimte huren amsterdam lange-termijnrendementen dan is strategische planning de beste besturingsvariant; bij korte-termijnrendementen is dat financieel beheer. • Het belang en risico van de beslissingen: wanneer de beslissingen ingrijpend zijn, ligt strategische planning voor de hand. Bij minder ingrijpende beslissingen financieel beheer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>