Het Oegandese parlement

Afbeeldingsresultaat voor site:ilocate.nl

Op 20 december 2013 nam het Oegandese parlement een wet tegen homoseksualiteit aan die homoseksuele handelingen strafbaar maakte en op sommige handelingen zelfs levenslange gevangenisstraf zette. De wet ontstond door het initiatief en de steun van evangelische christelijke groeperingen, die beweren dat God homoseksualiteit verbiedt. Als bewijs daarvoor citeren ze Leviticus 18:22 (‘Bij een manspersoon zult gij niet liggen met vrouwelijke bijligging; dit is een gruwel’) en Leviticus 20:13 (‘Wanneer ook een man bij een manspersoon zal gelegen hebben, met vrouwelijke bijligging, zij hebben beiden een gruwel gedaan; zij zullen zekerlijk gedood worden; hun bloed is op hen!’). In vroeger eeuwen zijn door ditzelfde religieuze verhaal miljoenen mensen over de hele wereld vervolgd. Het verhaal is als kantoor huren almere volgt samen te vatten:
ETHISCH OORDEEL Mensen moeten de geboden van God gehoorzamen.
FEITELIJKE BEWERING Zo’n 3000 jaar geleden verbood God de mens om homoseksuele handelingen te plegen.
PRAKTISCHE RICHTLIJN Mensen moeten geen homoseksuele handelingen plegen.
Klopt dit verhaal? Wetenschappers kunnen niets inbrengen tegen het oordeel dat mensen God moeten gehoorzamen. Je kunt het persoonlijk wel betwisten. Je kunt geloven dat mensenrechten boven goddelijk gezag gaan en dat we niet naar God moeten luisteren als hij ons opdraagt tegen de mensenrechten in te gaan. Maar er bestaat geen wetenschappelijk experiment dat hierin uitsluitsel kan geven. De wetenschap heeft daarentegen wel veel te zeggen over kantoor huren amsterdam de feitelijke bewering dat de Schepper van het universum drieduizend jaar geleden tegen leden van de soort Homo sapiens zei dat jongens van jongens moeten afblijven. Hoe weten we of die bewering klopt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>