Structuur

Gerelateerde afbeelding

Er wordt gestreefd naar een zo plat mogelijke organisatiestructuur. De communicatie wordt hierdoor eenvoudiger e’n verloopt sneller. Verder kan de organisatie hierdoor flexibeler optreden. Het aantal stafafdelingen moet worden gereduceerd. De kennis en vaardigheden moeten zoveel flexplek huren almere¬†mogelijk aanwezig zijn bij de mensen die het dichtst bij de processen staan. MAN s stelt een marktgerichte en projectmatige structuur voor waarbij horizontaal wordt samengewerkt. Een structuur die door Mintzberg wordt aangeduid met een innovatieve organisatie
Middenkader Het middenkader speelt in de MANS-gedachte een cruciale rol. Zij dient de informatie in plaats van top-down nu ook bottom-up door te geven. Tevens vervult het middenkader nu een instruerende en helpende rol.
Statistische deskundigheid Binnen de organisatie moeten altijd mensen zijn die statistisch zijn onderlegd. Immers, de processen moeten worden gemeten en geanalyseerd. MANS maakt gebruik van verschillende vormen van grafisch materiaal. Een vorm hiervan is het visgraatdiagram aan de hand waarvan oorzaak-en-gevolgrelaties in beeld kunnen worden gebracht. In figuur 11.4 is een voorbeeld gegeven van een ingevuld visgraatdiagram waaruit de mogelijke oorzaken blijken flexplek huren amsterdam waardoor een klant moet wachten aan de telefoon.
Procedures Binnen veel organisaties treedt snel een verstarring op ten gevolge van regels en procedures. MANS zegt dat problemen moeten worden opgelost alsof er geen regels en procedures bestaan. Vervolgens wordt dan vastgesteld of de oplossing in strijd is met bestaande regels en procedures en of deze moeten worden aangepast of wellicht afgeschaft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>