Zelfbewustzijn

Afbeeldingsresultaat voor site:ilocate.nl

Zelfbewustzijn is niet voor iedereen weggelegd. Om zelfbewustzijn te ontwikkelen, zijn langdurige reflectie en meditatie nodig en het boek geeft aanwijzingen hoe je dit zelfbewustzijn kunt bereiken. Ons gedrag en onze drijfveren ontstaan op dit niveau. De hoogste vorm van bewustzijn wordt het objectief bewustzijn genoemd; op dit niveau vinden we synchroniciteit dat hij als zinvol toeval omschrijft. Op dit hoogste niveau zijn we in staat om niet alleen onszelf, maar ook de wereld te ervaren zoals deze werkelijk is. Je ziet de wereld niet zoals jij denkt dat deze is, maar zoals deze werkelijk is. Slechts weinig mensen hebben toegang tot dit hoogste niveau. Je kunt er namelijk alleen komen via het derde niveau van zelfbewustzijn en door langdurige meditatie. Dat betekent dat je eerst inzicht in jezelf moet hebben om te weten wie je werkelijk bent, voordat je een objectief bewustzijn kunt ontwikkelen. Dit hoogste niveau is een onbeschrijflijke ervaring die Het Boek van de Waarheid de verlichting noemt. Op dit niveau zie en ervaar je hoe alles met elkaar samenhangt en begrijp je waarom je leven op deze wijze verloopt. Het is alsof je wakker wordt en begrijpt waarom de kantoorruimte utrecht dingen gaan, zoals ze gaan. Dan heb je inzicht in de universele wetten, die gelden in de vierde dimensie.
Veruit de meeste mensen leven alleen op de eerste twee niveau’s van bewustzijn (slaap en dagelijks leven). Mensen ervaren op deze niveau’s dat ze een speelbal zijn van de gebeurtenissen die hen bij toeval overkomen. De wereld is een chaos, die steeds sneller verandert. Ze zien niet de brede context, waarin de veranderingen logisch passen en hebben geen flauw benul van synchroniciteit. De werkelijke wereld en de samenhang van gebeurtenissen blijven verborgen. Het objectief bewustzijn ontbreekt. Op een hoger bewustzijnsniveau zie je hoe alles in elkaar past. Renard nodigt me uit voor de lunch en ik geef de vertaling van het boek van de Tempeliers terug. De eerste gelezen stukken hebben een bepaalde nieuwsgierigheid in mij losgemaakt. Er bestaan meer bewustzijnsniveau’s, die alleen aan ingewijden lijken te zijn voorbehouden. Hoe bestaat het dat er zoveel oude wijsheid zo diep is weggezakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>